Sastāvdaļas:

  • 6 vidēja izmēra tomāti, sagriezti palielos gabaliņos
  • 100 g aitas fetas siera
  • 200 g konservētu turku zirņu
  • 6 bazilika lapiņas, saplūkātas

mērcei:

  • ½ citrona mizas
  • 60 ml avokado eļļas
  • jūras sāls
  • 10 zaļie pipari
  • nedaudz melno piparu
  • baltie pipari

Pagatavošana:
Pagatavo mērci. Skaisti nogriez no citrona mizu. Ja citrons ir ciets, tad to var skaisti izdarīt ar rīvi. Ja mīksts, tad ar citrusu mizojamo nazi vai arī lēnām un uzmanīgi ar parastu nazi. Sajauc kopā visas sastāvdaļas, un būtu labi, ja ļautu pastāvēt kādas 2 stundas. Bet ja laika nav, nekas.Kad mērce gatava, taisi salātus. Zem tekoša ūdens noskalo turku zirņus. Liec tos bļodā kopā ar tomātiem, sadrupinātu fetas sieru un baziliku. Pielej mērci un visu samaisi. Pasniedz kā piedevu.